17 Ocak 2008 Perşembe

ÜÇ ASIRLIK İPEK ŞALI EMİNE ERDOĞAN'A HEDİYE ETTİ.

Üç asırlık ipek şalı Emine Erdoğan'a hediye etti.





Buldanlılar, 3 asırlık ipek şalı Emine Erdoğan'a hediye etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, dokumalarıyla ünlü Denizli'nin Buldan ilçesinde 3 asırdır saklanan, güç ve zerafeti simgeleyen bir şal hediye edildi.



İki hafta önce Buldan'ı ziyaret eden Emine Erdoğan, kendisine hediye edilen şalı üzerinde denedi. Şalı çok beğenince, 15'i ipek 5'i yün olmak üzere el dokuması 20 şal aldı. Emine Hanım, kaymakamlığa bağlı Buldan El Sanatları Merkezi'nin (BELSAM) ürettiği şallara 5 milyar lira ödedi.



Erdoğan çifti, kendileri için ipek yatak örtüsü dokuyan Buldanlılara teşekkür etmek için ilçeye gitmişti. Ziyaret sırasında, İtalya Başbakanı dostu Silvio Berlusconi'nin Buldan'da saf ipekten yatak örtüsü takımı dokuttuğunu öğrenen Başbakan Erdoğan, Denizli Valisi Gazi Şimşek aracılığıyla aynı takımdan kendisine de istedi. Bunun üzerine, BESAM'daki 5 işçi 2 ay çalışarak saf ipekten yatak örtüsü takımı dokudu. Beyaz ve yeşil olmak üzere iki yatak örtüsü takımı bir ay önce Erdoğan'lara hediye edildi.



Buldan'ın yatak örtüleri Amerika eski Başkanı Bill Clinton, Amerikalı ünlü aktör Arnold Schwarzenegger, Milan'ın golcüsü Andrey Shevchenko, 2004 Erurovizyon birincisi Ukraynalı Tatu Grubu'nun odalarını da süslüyor. Futbol antrenörü Fatih Terim ile türkücü İbrahim Tatlıses de yatak odalarında aynı el dokuması örtüleri kullananlardan.



Şallarımızı görmek için tıklayınız...



Kaynak:İbrahim Balta, İstanbul ZAMAN - 13.12.2004

Hiç yorum yok: